De Typypi Party Box

Het is allemaal begonnen met het experimenteren met de MAX7219 LED 4 in 1 Matrix Display . Met behulp van een Raspberry Pi en wat Python code konden we allerlei teksten en figuren laten verschijnen op deze display. Na deze experimenten ontstond de behoefte om een eigen product te ontwikkelen met deze display. Als snel ontstond het idee om de display om te toveren tot een aandoenlijk brildragend wezentje: de Typypi. Zie hier het geboorteverhaal van de Typypi:

Wil je onze Typypi namaken? Dit zijn de stappen die we hebben doorlopen.

Wat heb je nodig?

 

Aan de slag

Stap 1: MAX7219 matrix display aansluiten op de Raspberry PI

Zie ons verslag “LED matrix experimenten“.

Bij onze eerste experimenten hebben we gebruik gemaakt van een Raspberry Pi 3 model B en een breadboard voor het aansluiten van de LED display. Voor het uiteindelijke resultaat hebben we een Raspberry Pi Zero gebruikt en middels kabeltjes en enig soldeerwerk de LED matrix aangesloten.

 

Stap 2: installeer de code

De Typypi code, gemaakt in Python, is hier beschikbaar op GitHub: https://github.com/LekkerPrutsen/Typypi-Party-Box 

Met het bestand LED_Ogen_v0202.py breng je je eigen Typypi tot leven. Plaats dit bestand op je Raspberry Pi.  Stel vervolgens in dat dit bestand automatisch wordt uitgevoerd bij het opstarten van je Raspberry Pi. Klik hier voor een duidelijke Nederlandstalige instructie: https://raspberrytips.nl/python-script-automatisch-reboot/  .

 

Stap 3: maak een case en assembleer je Typypi

De case van onze Typypi hebben we zelf ontworpen en geprint op onze 3D printer.

Het ontwerp is hier beschikbaar: https://tinkercad.com/things/fRt4gxMUrcC 

Typypi case
Typypi case

Je kan je case ook zelf maken van karton of hout.

 

Share