Digitale TV voor 5 euro!

Telkens als we bij de plaatselijke groothandel voor kantoorbendogdheden zijn, snuffelen we altijd even in het hoekje met opruimingen. De laatste keer troffen we daar de Trust digtale TV & Radio tuner (type 18253) aan. Het setje was afgeprijsd voor 5 euro. Prima geschikt voor de volgende “LekkerPrutsen.nl” missie. Bij het afrekenen adviseert de Trust DVB-T ontvangerverkoopmedewerker om de bon goed te bewaren. Hij voorzag het risico dat de meegeleverde drivers voor Windows XP/Vista/7 niet meer zouden werken op de nieuwste computers.

Na wat speurwerk op internet constateren we dat, mochten we het ontvangertje aan de praat krijgen, er sprake is van een koopje. De gangbare prijs voor een vergelijkbare ontvanger ligt tussen de 20 en 35 euro.

De inhoud van het doosje:

  • antenne met voetsteun
  • afstandsbediening
  • verloopstekkertje voor de antennestekker naar USB
  • verloopstekkertje voor de antennestekker naar coax (bijv. voor een buitenantenne)
  • Installatie handleiding
  • CD-ROM

DVB-T ontvanger in gebruikDe CD-ROM start op met een installatiemenu waar je de mogelijkheid hebt om de driver en de benodigde software te installeren. We delen de zorg van de verkoper en gebruiken niet drivers die worden meegeleverd. Op de site van Trust vinden we een Windows 8 driver. Deze downloaden we en installeren we op onze Windows 10 laptop. We gebruiken wel de meegeleverde software. De installatie verloopt soepel.

Bij de eerste keer starten van het programma Presto! PVR worden de frequenties gescand om de beschikbare zenders te verzamelen. Dit duurt een paar minuten. Vervolgens is de opstelling klaar voor gebruik. Alleen de “open net” oftewel publieke televisiezenders kunnen we bekijken. Hetzelfde geldt voor de radiozenders.

Hier het videoverslag van ons experiment.

Opstelling: Windows 10 laptop / Windows 10 Surface + Trust digtale tv & radio ontvanger type 18253
Fun: hoog
Niveau: makkelijk

Share