LED matrix experimenten

Voor iets meer dan 5 euro hebben we een MAX7219 LED 4 in 1 Matrix Display gekocht bij een bekende Chinese webwinkel. We nemen ons voor om deze LED matrix aan te sluiten op onze Raspberry Pi en aan te sturen met wat Python code. Met al onze 3D print projecten is het programmeren met Python er de laatste tijd bij ingeschoten. Dit project biedt ons de mogelijkheid om onze kennis weer wat op te halen.

We gaan op internet op zoek naar wat voorbeeldmateriaal. We komen er achter dat er veel beschikbaar is voor de Arduino, maar nauwelijks voor de Raspberry Pi. Uiteindelijk vinden we op GitHub de bijdrage van Richard Hull.  Richard legt in zijn instructie uit hoe je in drie stappen je Raspberry Pi kan voorbereiden op het aansturen van de LED matrix:

Stap 1: activeer de SPI driver kernel.

Stap 2: installeer de benodigde Python bibliotheek

Stap 3: Sluit de LED matrix aan op je Raspberry Pi.

Verder geeft Richard wat voorbeeld code hoe de matrix aan te sturen. Deze voorbeelden zijn voornamelijk gebaseerd op het aansturen van 1 module. Onze matrix bestaat echter uit vier modules. Richard geeft wel wat aanwijzingen hoe je meerdere modules trapsgewijs kan aansturen. Met deze informatie gaan we aan de slag. Met een aantal eenvoudige experimenten leren we de mogelijkheden.

Al onze code is beschikbaar op GitHub: https://github.com/LekkerPrutsen/LED-matrix-experiments

Share