Review: Conrad Leerpakket Raspberry Pi (deel 2)

Het weekend werd geteisterd door storm, hagelbuien en windstoten. Er zit niets anders op: lekker prutsen dan maar. Eerder al hebben we verslag uitgebracht over onze ervaringen met het Conrad Leerpakket voor de Raspberry Pi. We gaan verder met opdracht 4: het voetgangerslicht. Als de voetganger op de knop drukt, springt het licht op rood en gaat het voetgangerslicht knipperen. De code weten we goed te doorgronden. Gelukkig maar, want er zitten weer wat vertaalfouten in. Hier de door ons gecorrigeerde code:

Code voetgangerslicht

Bij de opdracht 5 leren we hoe we de LED-jes in verschillende patronen en loopjes kunnen laten branden. De laatste opdracht van deze middag leren we hoe we een LED kunnen dimmen.

Hier een filmpje van onze proefjes:

Conclusie

Opnieuw hebben we een middagje lekker geprutst met het Conrad Leerpakket. Er worden telkens nieuwe elementen in de code geïntroduceerd. Met de toelichting in de handleiding kunnen we die nieuwe onderdelen goed doorgronden en begrijpen we nog altijd wat we aan het doen zijn. Ook ontstaan er bij ons ideeën voor eigen brouwsels. Die gaan er zeker komen.

Benodigdheden: Raspberry P met Rasbian
Fun: hoog
Niveau: middel

 

Share