Scratch in de klas!

Scratch is eescratch-logon programmeertaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is gemaakt door een Amerikaanse universiteit met als doel kinderen te interesseren voor techniek en programmeren.  Je kan er heel gemakkelijk verhalen, animaties, muziek en kunst mee maken.

Net als bij Lego gebruik je bouwestenen om een App te maken. Het is heel leuk omdat je heel snel een werkende App kan maken.

Kort geleden waren we op school voor het oudergesprek. Enige tijd daarvoor hadden we kennis gemaakt met Scratch en waren toen erg enthousiast. We attendeerde de juffen op de mogelijkheden van Scratch. MisschienWP_20160316_12_00_08_Pro konden ze het gebruiken in de wekelijkse ICT les.

Enkele dagen later kwam Mick thuis van school. Hij vertelde dat de juf hem had gevraagd om te helpen bij de volgende ICT les met het uitleggen van Scratch. Samen hebben we de les voorbereid.

Vandaag was het dan zover. Mick heeft de klas kort uitgelegd wat Scratch is en hoe het werkt. Daarna mochten de kinderen zelf aan de slag. Al heel snel waren er allerlei leuke creaties gemaakt, zoals een racespel en een dansende draak. Veel kinderen vonden Scratch erg leuk en gaan er thuis verder mee aan de slag.

WP_20160316_12_08_20_Pro    WP_20160316_12_09_18_Pro

Wil je ook kennis maken met Scratch? We hebben een flyer gemaakt om je op weg te helpen. Je kan die hier downloaden:

Flyer aan de slag met Scratch

 

Share